نگهداری و پرستاری از سالمند بعد از شکستگی لگن در خانه سالمندان

نگهداری و مراقبت از سالمند بعد از شکستگی لگن در خانه سالمندان

شکستگی لگن در سالمندان معمولاً در نتیجه افتادن آنها رخ می‌دهد؛ تغییرات فیزیکی معمول در سالمندان مانند ضعف استخوان ها و مفاصل در نتیجه مشکلاتی مانند پوکی استخوان، مشکل در حفظ تعادل و ضعف عضلانی می‌تواند منجر به شکستگی لگن در سالمندان شود. دوره ریکاوری بعد از شکستگی لگن یک فرآیند طولانی مدت است و بازگشت به فعالیت های روزمره و معمول می‌تواند مدتی طول بکشد. بنابراین در طول این مدت شخص سالمند به یک پرستار باتجربه و دلسوز نیاز دارد تا طبق دستورات پزشک مراقبت‌های لازم را انجام دهد و فرایند بهبودی را تسریع کند.

عدم مراقبت صحیح از سالمندان مبتلا به شکستگی لگن چه خطراتی به دنبال دارد؟


عدم مراقبت صحیح از سالمندان مبتلا به شکستگی لگن چه خطراتی به دنبال داردافراد مسن تر با توجه به احتمال ضعیف شدن استخوان ها با افزایش سن یعنی پوکی استخوان در خطر بیشتری از شکستگی لگن قرار دارند. مصرف داروهای مختلف، ضعف بینایی و مشکلات آنها در حفظ تعادل، آنها را مستعد افتادن که یکی از از دلایل رایج شکستگی لگن است، می نماید. مشکلاتی که ممکن است بعد از شکستگی لگن رخ دهد، مسائلی است که می‌تواند سلامت و زندگی بیمار را متاثر کند. اکثر مشکلاتی که بعد از شکستگی لگن رخ می دهد، از لزوم استراحت مطلق بیمار در رختخواب به وجود می آید. به طور کلی این شرایط می‌توانند تمامی مشکلاتی که بیمار دارد را بدتر کند. بعضی از از مشکلات رایجی که بعد از شکستگی لگن در سالمندان رخ می دهد می‌تواند موارد زیر باشد:·

  • التهاب ریه
  • زخم بستر
  • ترومبوز وریدی عمقی (لخته های خونی در عروق بزرگ پا)
  • مشکلات روانی

نگهداری و مراقبت از سالمند مبتلا به شکستگی لگن در خانه سالمندان


نگهداری و مراقبت از سالمند مبتلا به شکستگی لگن در خانه سالمندانشکستگی لگن در افراد مسن به خصوص آنهایی که با افزایش سن به مشکلات پزشکی مختلفی دچار هستند، فرآیند نگهداری دشوارتری را ایجاد خواهد نمود. متخصصین و پزشکان در مراکز نگهداری سالمندان، اقدامات مراقبتی مورد نیاز را انجام خواهند داد؛ یعنی سالمندان در این مراکز توسط تیم کاملی از متخصصین دارای رویکردهای متمایز به مراقبت از سالمندان دارای شکستگی لگن تحت مراقبت قرار می‌گیرند. پزشکهای متخصص حاضر در این مراکز عبارتند از پزشکان عمومی، پرستاران، متخصص درد و متخصص بیماری های سالمندان، و در کنار این افراد متخصص فیزیوتراپ از بهترین روش های ممکن برای درمان و گذراندن دوره ریکاوری استفاده می کند.

در خانه سالمندان، پرستار سالمند از قبل در مورد بیمار مبتلا به شکستگی لگن آموزش‌های لازم را دریافت کرده است.

پرستار در انجام فعالیت های روزمره، مدیریت رژیم غذایی، مراقبت های فردی مانند حمام کردن و پوشدن لباس وهمچنین مراقبت از بروز نشانه هایی که می تواند خطرناک باشد، به افراد سالمند کمک می کنند.

خانه سالمندان به منظور مراقبت از سالمندان مبتلا به شکستگی لگن چه مراقبت‌هایی را در نظر می‌گیرد؟


خانه سالمندان به منظور مراقبت از سالمندان مبتلا به شکستگی لگن چه مراقبت‌هایی را در نظر می‌گیرددرمان شکستگی لگن به طور کلی شامل عمل جراحی، فیزیوتراپی و دارو درمانی می‌باشد. در بسیاری از موارد پزشک متخصص، عمل جراحی را به شخص سالمند پیشنهاد نمی‌کند.

  •  استراحت بعد از شکستگی لگن در سالمندان یکی از مهم‌ترین عوامل بهبودی است. به طور متوسط بهبودی در این افراد حدود 4 تا 6 ماه طول می‌کشد. پرستار سالمند در خانه سالمند به صورت شبانه‌روزی از ایشان مراقبت می‌کند تا بدین‌ترتیب روند بهبودی تسریع گردد.
  • پزشک متخصص در خانه سالمندان به طور مرتب ایشان را ویزیت می‌کند و بسته به نوع شکستگی و شرایط جسمی بیمار، داروهای مسکن لازم را برای ایشان تجویز می‌کند.
  • سالمند مبتلا به شکستگی لگن بهتر است تا زمان بهبودی کامل از عصا و واکر استفاده کند تا بدین‌ترتیب از وارد آمدن فشار به ناحیه لگن جلوگیری شود. در خانه سالمندان پرستار سالمند به هنگام راه رفتن به ایشان کمک می‌کند تا از بروز زمین خوردن و سقوط جلوگیری کند.
  • سالمندان مبتلا به شکستگی لگن با توجه به شرایطی که دارند نیاز به تخت بیمارستانی دارند. در خانه سالمندان برای سالمندان مبتلا به شکستگی لگن از تخت بیمارستانی استفاده می‌شود.
  • فیزیوتراپی در مراکز نگهداری و مراقبت از سالمندان بر انجام تمرین‌هایی متمرکز است که در صورت بروز شکستگی لگن، قدرت قسمت مرکزی بدن را افزایش می‌دهد، به بیمار ثبات حرکتی بیشتری می‌بخشد و به آنها در حفظ تعادل و گام برداشتن کمک می کند. فیزیوتراپ‌های متخصص حوزه سالمندان فعالیت خود را با آموزش استفاده از عصا و ابزارهای کمکی دیگر آغاز می‌کنند.

وظایف پرستار سالمند مبتلا به شکستگی لگن در خانه سالمندان کدامند؟


وظایف پرستار سالمند مبتلا به شکستگی لگن در خانه سالمندان کدامندکمک به سالمندان در انجام فعالیت‌های روزمره

سالمندانی که با شکستگی لگن مواجه می‌شوند در انجام فعالیت های روزمره مانند پوشیدن‌لباس، خوردن غذا، مصرف دارو و استفاده از سرویس بهداشتی به کمک نیاز خواهند داشت. بعضی از وظایف پرستار در این حوزه عبارت است از:

  • مراقبت‌های شخصی که این مسئله معمولاً شامل کمک به پوشیدن لباس، پیرایش فرد و کمک به حمام کردن می‌شود.
  • بخش حرکتی این حوزه می تواند شامل کمک به بلند کردن اجسام، جابجایی از جایی به جای دیگر و استفاده از ویلچر یا واکر


 نظارت بر وضعیت جسمی و روحی سالمند بعد از شکستگی لگن

نظارت بر وضعیت جسمی و روحی سالمند بعد از شکستگی لگنپرستار سالمند به صورت 24 ساعته از ایشان مراقبت می‌کند. ایشان موظف است به طور روزانه علائم حیاتی سالمند را ثبت کند، در اسرع وقت مشکلات بیمار را به پزشک معالج اعلام کند و طبق دستورات پزشک اقدامات لازم را انجام دهد.

پیشگیری از زخم بستر در سالمندان بعد از شکستگی لگن

کاهش حرکتی در بیماران برای مدت زمان طولانی می تواند باعث ایجاد زخم بستر شود. این زخمها در نتیجه تماس همیشگی کمر و پشت پاها ایجاد می شوند و این دونقطه، مستعدترین نقاط برای ایجاد زخم بستر به شمار می روند. پرستار سالمند به بیمار در حرکت و تغییر موقعیت بعد از هر چند ساعت کمک می کند، چرا که این کارها برای پیشگیری از بروز زخم های فشاری یا زخم بستر ضروری است.

نظارت بر لوله تخلیه ادرار

در مواردی که سالمند با شکستگی شدید لگن مواجه شود، پرستار معمولاً باید به منظور پیشگیری از بروز عفونت های ادراری و ایجاد مشکلات بیشتر برای بیمار، به صورت مرتب وضعیت لوله تخلیه ادرار را مورد بررسی قرار دهد. نشانه هایی مانند وجود خون یا چرک در ادرار، انسداد مسیر ادراری و تب از نشانه های بروز عفونت است و نیازمند مراقبت های پزشکی فوری خواهد بود.

کمک به بیمار به منظور بهبودی سریع‌تر

کمک به بیمار به منظور بهبودی سریع‌ترسالمند مبتلا به شکستگی لگن در روزهای اول نمی‌تواند به طور مستقل راه برود و از عصا و واکر استفاده می‌کند. پرستار سالمند موظف است به ایشان در راه رفتن، بالا رفتن از پله‌ها و پایین آمدن کمک کند. همچنین ایشان با در نظر گرفتن مراقبت‌های لازم، به بیمار در انجام تمرین‌های فیزیوتراپی کمک می‌کند.

 

مونیتورینگ تغذیه سالمندان بعد از شکستگی لگن

پزشک توصیه هایی درباره بایدها و نبایدهای غذایی بیماران بر اساس مشکلاتشان ارائه می کند و افراد حاضر در مرکز نگهداری براساس همین دستورالعمل اقدام می کنند.

بیماران با داشتن برنامه غذایی مناسب قادر خواهند بود که توان از دست رفته خود ر بازیابند، به وزن ایده آلی برسند و از عملکرد بهینه بدنشان اطمینان حاصل کنند. متخصص نگهداری و پرستاران باید از تامین آب لازم بیماران به صورت روزانه اطمینان حاصل کنند، چراکه آب در اکثر عملکردهای بدن نقش بسیار مهمی ایفا می کند.

گام های برداشته شده در مراکز نگهداری و پرستاری از سالمندان به‌منظور پیشگیری از شکستگی لگن


گام های برداشته شده در مراکز نگهداری و پرستاری از سالمندان به‌منظور پیشگیری از شکستگی لگندر ادامه اقدامات ایمنی لازم به منظور افزایش ایمنی ساکنان مراکز نگهداری سالمندان آورده شده است:

نور مناسب

 میزان نورپردازی در مراکز نگهداری باید به نحوی باشد که جایی از آن تاریک یا کم‌نور نباشد. بعلاوه دسترسی به کلید خاموش و روشن کردن نور نیز باید به نحوی باشد که سالمندان لازم نباشد که مسافت طولانی را طی کنند یا مبلمان در مسیر رسیدن به کلید قرار داشته باشد.

 فرش و موکت باید در جای خود ثابت شده باشد

 این کار باید به منظور پیشگیری از سر خوردن فرش و موکت بر روی زمین و پیشگیری از رویدادهای ممکن رخ دهد. ساکنین مراکز نگهداری و مراقبتی معمولاً در راه رفتن و حرکت با مشکل مواجه هستند؛ بعلاوه بروز ناهماهنگی میان کارمندان مرکز و حرکت سالمند بر روی قالیچه، می تواند منجر به افتادن آنها شود.

مبلمان باید در جای خود ثابت باشند

 داشتن صندلی یا مبلمان چرخدار در مراکز نگهداری و مراقبتی ایده خوبی نیست. بعلاوه مبلمان استفاده شده در این مراکز باید دارای دسته باشند؛ این موضوع به سالمندان در نشستن و بلند شدن کمک می کند. وسایل باید در تراز کمر یا پایین‌تر قرار داشته باشد تا اگر سالمند نیاز به برداشتن چیزی داشت، لازم نباشد حالت خاصی به بدن خود بدهد، چرا که این مساله می تواند منجر به افتادن آنها شود.

پله و راهروهای طولانی باید دارای دستگیره باشند

پله و راهروهای طولانی باید دارای دستگیره باشندتعبیه دستگیره در نواحی مختلف مراکز مراقبتی یک ضرورت به شمار می رود. با توجه به مشکلات حرکتی سالمندان، قرار دادن دستگیره در تراز ارتفاعی مناسب به منظور تسهیل جابجایی ساکنین، منطقی است.

همچنین پرستار سالمند به منظور پیشگیری از زمین خوردن سالمند و شکستگی لگن باید موارد زیر را در نظر داشته باشند.

  • سالمندان باید به طور مرتب مورد معاینه چشم قرار بگیرند
  • استفاده از کفش های دارای کفی سفت و تخت برای سالمندان ضروری است
  • پرستاران باید از عوارض جانبی داروهای مصرفی سالمندان آگاهی داشته باشند
  • باید با پزشک معالج سالمندان در رابطه با مکمل های مصرفی به منظور افزایش تراکم استخوان شامل کلسیم و ویتامین دی صحبت کنند
  • سالمندان باید تا جای ممکن با انجام تمرینات ورزشی که به تعادل و افزایش قدرت پا کمک میکند، مانند پیاده روی، تحرک خود را حفظ کنند

 سوالات متداول


بهبود لگن شکسته در سالمندان چقدر طول می‌کشد؟

دوره کامل ریکاوری سالمندان بعد از شکستگی لگن چیزی بین ۶ ماه تا یک سال طول می کشد و بعضی افراد مسن‌تر هرگز قادر نخواهند بود که مانند قبل حرکت کنند. بهبودی آنها به بهترین شکل، در گرو داشتن وضعیت مراقبتی مناسب و خوردن گستره وسیعی از غذاهای سالم است.

چه زمانی سالمند مبتلا به شکستگی لگن می‌تواند راه برود؟

بیماران به طور میانگین پس از گذشت ۴ هفته از شکستگی لگن و در دوره بازتوانی می‌توانند صرف نظر از دردی که تحمل می کند یا عدم تعادلی که تجربه می کند، شاهد پیشرفت های اندکی در توانایی راه رفتن یا فاکتورهای فیزیکی خود باشند.

 اگر شکستگی لگن درمان نشود چه می‌شود؟

 به طور خاص در بیماران سالمند، اگر شکستگی لگن تحت درمان قرار نگیرد، می تواند منجر به درد و عدم توانایی حرکتی شود که این مشکلات نیز خودشان می‌توانند مشکلات سلامتی جدی را به همراه بیاورند.

مطالب مرتبط

تماس با ما
×مشاوره در واتساپ