نگهداری و پرستاری از سالمند مبتلا به بیماری قلبی در خانه سالمندان

نگهداری و پرستاری از سالمند مبتلا به بیماری قلبی در خانه سالمندان

سالمندان مبتلا به ناراحتی قلبی با توجه به امکان توصیه پزشک به تغییر سبک زندگی مانند در نظر گرفتن یک رژیم غذایی جدید یا یک روتین ورزشی و همچنین داروهای مختلفی که لازم است در زمان های مختلف از روز مصرف شود، نیازمند مراقبت های حرفه ای هستند. وقتی ناراحتی قلبی با چالش‌های بیشتر مرتبط با افزایش سن مانند نقص حرکتی یا مشکل حافظه همراه می شود، می‌تواند برای افراد سالمند مشکل زا باشد و نیاز به خدمات پرستاری و مراقبتی حرفه ای را ایجاد می کند. مراکز مراقبتی و پرستاری با در اختیار داشتن امکانات کامل به سالمندان مبتلا به ناراحتی قلبی کمک می کند تا بتوانند نیازهای روزمره خود را به آسانی برطرف کنند. یک رویکرد چند جانبه شامل پرستاری، کاردرمانی و فیزیوتراپی، مدیریت رژیم غذایی، نظارت بر وزن فرد و خدمات اجتماعی می تواند تاثیر بسیار عمیقی بر سلامت سالمندان داشته باشد.

اهمیت مراقبت از سالمندان مبتلا به مشکلات قلبی در خانه سالمندان


اهمیت مراقبت از سالمندان مبتلا به مشکلات قلبی در خانه سالمندانمراقبت از سالمندان مبتلا به بیماری‌های قلبی ضروری است، چرا که عدم رعایت مراقبت های لازم در مورد ایشان ممکن است منجر به خطرات جبران‌ناپذیری شامل حمله قلبی یا سکته دیگری شود. شخص بیمار باید داروهایش را به موقع مصرف کند، طبق دستورات پزشک فعالیت فیزیکی داشته باشد و طبق رژیم غذایی مخصوص که برای ایشان در نظر گرفته شده عمل کند. سالمندانی که با مشکل شناختی یا نقص حرکتی مواجه هستند، در انجام این کارها با مشکل همراه می شوند.

بنابراین مراقبت از این افراد ضروری است و در بسیاری از موارد مراقبت از سالمند در خانه سالمندان بهترین گزینه است. در خانه سالمندان برای سالمندان مبتلا به بیماری‌های قلبی، مراقبت‌های ویژه‌ای در نظر گرفته می‌شود. به عنوان مثال پرستار سالمند به طور شبانه‌روزی از ایشان مراقبت می‌کند و علائم حیاتی ایشان را ثبت می‌نماید و موارد لازم را به پزشک بیمار منتقل می‌کند. همچنین در خانه سالمندان رژیم غذایی سالم برای سالمندان مبتلا به مشکلات قلبی در نظر گرفته می‌شود تا بدین‌ترتیب از بروز هرگونه مشکل برای سالمندان عزیز جلوگیری شود. در نظر گرفتن برنامه مشخص طبق دستورات پزشک  برای بیمار و نظارت بر شرایط ایشان تا حد زیادی به بهبودی بیمار کمک خواهد کرد.

پرستار سالمند کدام علائم را برای سالمندان مبتلا به بیماری‌های قلبی باید جدی بگیرد؟


  • پرستار سالمند کدام علائم را برای سالمندان مبتلا به بیماری‌های قلبی باید جدی بگیرد؟تنگی نفس: مشکل در نفس کشیدن در حالت درازکش، نیاز به بالاتر قرار دادن بالا تنه و سر با قرار دادن تعدادی بالش به زیر بدن، بیدار شدن از خواب با خستگی، یا احساس اضطراب و بی قراری.
  • سرفه و خس خس پیوسته: سرفه میتواند باعث ایجاد خلط سفید یا صورتی شود.
  • تولید بیش از حد مایعات در بدن (ادما): تورم انگشتان پا، قوزک پا، ران یا قسمت شکمی و مرکزی و افزایش وزن
  • خستگی: حس خستگی که همیشه با فرد همراه است و دشواری فعالیت های روزانه مانند بالا رفتن از پله را به همراه می آورد.
  • کم اشتهایی و حالت تهوع: حس سیر بودن یا دل آشوبه
  • سردرگمی و عدم توانایی در تفکر: از دست رفتن حافظه و احساس سرگیجه ناشی از تغییر بعضی از مواد موجود در خون مانند سدیم هفت افزایش ضربان قلب کس ضربان شدید قلب مانند زمانی که در یک مسابقه شرکت می کنید.

خانه سالمندان چه مراقبت‌های ویژه‌ای را برای سالمندان با بیماری قلبی در نظر می‌گیرد؟


جنبه‌های مختلفی در مراقبت های پرستاری حرفه ای وجود دارد که می تواند به سالمندان با ناراحتی قلبی یا سالمندان مبتلا به بیماری قلبی کمک کنند که این موارد عبارتند از:

حضور ۲۴ ساعته کارمندان

حضور ۲۴ ساعته کارمندانعلاوه بر ثبت علائم حیاتی، افرادی که در مراکز نگهداری و پرستاری حاضر هستند همیشه مراقب بروز نشانه هایی مانند تورم هستند که خود می تواند نشانی از گیر افتادن مایعات و یک علامت احتمالی از مشکلات قلبی باشد. کارمندان مراکز نگهداری و مراقبتی با صبر و حوصله بسیاری به انجام فعالیت های خود می پردازند و کل گروه مراقبتی از طرح درمان تعیین شده توسط پزشک پیروی می کنند. نکته ای که شاید بیشترین اهمیت را داشته باشد آن است که افراد تیم مراقبتی به صورت شبانه روزی فعالیت‌های خود را انجام می دهند و شکافی درمیان نوبت‌های مراقبت و پرستاری از سالمندان وجود ندارد.

رژیم غذایی و استفاده از مواد مغذی مناسب

رژیم غذایی و استفاده از مواد مغذی مناسبکارمندان مرکز پرستاری به هنگام آماده سازی وعده های غذایی برای سالمندان، به دقت از رژیم غذایی مناسب برای قلب پیروی می کنند که شامل موارد زیر است:

  • خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات
  • انتخاب موادی مانند مرغ و ماهی
  • محدود کردن نمک مصرفی به ۱۵۰۰ میلی گرم در روز
  • انتخاب شیر و لبنیات کم چرب
  • در نظر گرفتن غلات و غذاهای با فیبر بالا
  • پایین آوردن مصرف شکر و چربی های اشباع

تحرک

تمرین ورزشی بخش مهمی از داشتن یک سبک زندگی مناسب برای قلب سالم به شمار می رود. بسیاری از کسانی که در مراکز پرستاری و نگهداری حضور دارند، قادر به انجام تمرینات ورزشی سخت نیستند، با این حال کاردرمانگرها و متخصص های فیزیوتراپ که در مراکز نگهداری و مراقبت از سالمندان حضور دارند به سالمندان مبتلا به بیماری قلبی که از مشکلات حرکتی رنج می برند کمک می کنند و زمینه انجام تمرینات ورزشی تا جایی که از لحاظ بدنی و ایمنی برای آنها ممکن باشد را فراهم می کنند.

مراقبت از سالمند مبتلا به بیماری قلبی توسط یک تیم حرفه‌ای

کارشناسان مختلفی در مراکز مراقبت از سالمندان حضور دارند که به دسته های کارمندان دارای مدرک و تخصص، و افراد پشتیبانی تقسیم می‌شوند. حضور یک گروه چند‌رشته‌ای شامل تیم پرستاری، متخصص تغذیه و خدمات تراپی و درمان برای کمک به سالمندان مبتلا به بیماری قلبی ضروری است.

پرستار سالمند مبتلا به بیماری قلبی در خانه سالمندان چه وظایفی دارد؟


پرستار سالمند مبتلا به بیماری قلبی در خانه سالمندان چه وظایفی دارد؟کارشناسان مراقبتی حرفه ای با کمک به سالمندان بر طبق نظرات متخصصین در رابطه با رژیم غذایی، مایعات مصرفی و برنامه ورزشی می‌توانند به بیماران مبتلا به بیماری قلبی کمک کنند.

بررسی و ثبت علائم و اقدامات درمانی

 بررسی و ثبت علائم و اقدامات درمانیپرستاران در مراکز نگهداری و درمان می‌توانند به آسانی فشار خون و ضربان قلب سالمندان را تحت نظر بگیرند. آنها تغییرات فشار خون، تغییرات وزن و نوسانات در سطح و توانایی انجام فعالیت های فیزیکی سالمندان را به دقت تحت نظر قرار داده و ثبت می کنند. پرستار سالمند با این شیوه به پزشک در مونیتور کردن شرایط بیمار و تغییرات مورد نیاز در فرایند درمان کمک می کند.

مانیتورینگ داروهای مصرفی

مانیتورینگ داروهای مصرفیکمک به پیروی از دستورات پزشک در مصرف دارو:

  • یادآوری به سالمندان در مصرف داروهایشان
  • کنترل مصرف دارو، قطره چشمی و دیگر داروهای تجویز شده
  • مانیتورینگ علائم حیاتی فشار خون دما و تعرق
  • کنترل بروز عفونت و اقدامات احتیاطی برای بیماران
  • کنترل درد شامل استفاده از مسکن ها
  • تهیه یک جعبه مخصوص داروهای مصرفی که سازماندهی مصرف دارو را ساده‌تر کرده و از بروز اشکالات و اشتباهات احتمالی جلوگیری می کند.
  • تهیه یک فهرست به روز از داروهای مصرفی و قرار دادن آن در پرونده بیمار در هر مراجعه به پزشک

تمرین ورزشی

تمرین ورزشیپرستاران می‌توانند سالمندان را به انجام تمرینات ورزشی ترغیب کنند و یک برنامه تمرینی مفید را به منظور ارتقاء سطح سلامت سالمندان ارائه کنند؛ ۳۰ دقیقه پیاده روی و تمرین روزانه می تواند به کنترل بیماری های قلبی کمک کند.

پرستار سالمند همچنین به هنگام ورزش کردن شخص سالمند، ایشان را همراهی کرده تا بدین ترتیب از بروز هرگونه مشکل جلوگیری شود.

همراهی

ناراحتی های قلبی باعث می شود تا توانایی سالمندان برای حضور در جمع های مختلف محدود شود و از همین جهت حضور یک همراه می تواند بخش بزرگی از نیازهای ارتباطی سالمند را برطرف کنند و احتمال بروز انزوا و افسردگی آنها را کاهش دهد.

رژیم غذایی و آبرسانی

رژیم غذایی و آبرسانیپرستار سالمند همچنین بر وعده‌های غذایی سالمند مبتلا به بیماری قلبی و رژیم غذایی ایشان نظارت دارد. با توجه به اینکه رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به مشکلات قلبی اهمیت بسیاری دارد، پرستار سالمند به ایشان کمک می‌کند تا با شرایط و رژیم غذایی جدید سازگار شود.

کنترل اضطراب

وقتی بیمار از خود نشانه هایی از اضطراب را به نمایش می‌گذارد، پرستار باید زمینه راحتی فیزیکی و روانی اورا فراهم کرده و به بیمار راه‌هایی را به منظور کنترل اضطراب و پیشگیری از به وجود آمدن موقعیت هایی که می تواند باعث بروز اضطراب شود، آموزش دهد.

ارتباط با تیم درمان

ارتباط با تیم درمانپرستار سالمند، به عنوان نزدیک‌ترین شخص به ایشان که در اکثر ساعات روز با ایشان در ارتباط است، موظف است به صورت منظم علائم بیمار را چک کند و در صورت بروز علائمی همچون درد قفسه سینه، دست چپ، تنگی نفس، تپش قلب و سایر علائم خطرناک سریعا با پزشک تماس بگیرد. بدین‌ترتیب در صورت نیاز پزشک مراقبت‌ها و درمان‌های مورد نیاز را به کار می‌گیرد.

سوالات متداول


خطرات همراه با بیماری قلبی در سالمندان چیست؟

شایع ترین تغییری که با افزایش سن در میان افراد رخ می دهد، افزایش خشکی شریان های بزرگ قلب است که به آنها آرتریو اسکلروزیس یا سخت شدگی شریان ها گفته می شود. این مشکل باعث ایجاد فشار خون بالا یا هایپرتنشن می‌شود که می تواند در سالمندان از شیوع بیشتری برخوردار باشد.

فرد سالمند چطور می تواند به کنترل بیماری قلبی کمک کند؟

  • باید سعی کند فعالیت فیزیکی بیشتری داشته باشد.
  • استعمال دخانیات را ترک کنند.
  • یک رژیم غذایی متناسب با سلامت قلب داشته باشد.
  • وزنش را در حالت ایده‌آل حفظ کند.
  • دیابت، فشار خون بالا یا کلسترولش را تحت کنترل داشته باشد.
  • اضطراب و استرس را مدیریت کند.

آیا مشکلات قلبی با انجام تمرین ورزشی بدتر می شود؟

انجام تمرین ورزشی با کاهش وزن و پایین آوردن فشار خون حتی برخی از فاکتورهای خطرزای بیماری قلبی عروقی را برعکس می کند. با این حال انجام تمرینات ورزشی گاهی اوقات می تواند احتمال بروز حملات قلبی را به‌خصوص در افراد مبتلا به بیماری قلبی که فعالیت های شان را به شکل مناسبی تحت کنترل و نظارت ندارند افزایش دهد.

رژیم غذایی بیمار مبتلا به ناراحتی قلبی باید چطور باشد؟

 این افراد باید مقدار زیادی سبزیجات و میوه های تازه را در برنامه غذایی خود بگنجانند. این برنامه غذایی همچنین باید مقدار نمک اندکی را در بر بگیرد؛ به این منظور می‌توانند غذاهای کم نمک مانند گوشت تازه، مرغ، ماهی، سبزیجات تازه و خشک شده، تخم مرغ، شیر و لبنیات را در نظر بگیرید؛ برنج سفید ماکارونی و جوی دوسر نیز از گزینه های کم نمک بسیار خوب به شمار می روند.

مطالب مرتبط

تماس با ما
×مشاوره در واتساپ