بهترین سن برای رفتن به خانه سالمندان چه سنی است؟

بهترین سن برای رفتن به خانه سالمندان

حقیقت این است که هیچ سن مشخصی برای رفتن به خانه سالمندان وجود ندارد. زمان مناسب برای رفتن به خانه سالمندان برای افراد مختلف متفاوت است. برخی افراد در سنین پایین تر و پس از اینکه بازنشسته میشوند برای رفتن به خانه سالمندان احساس نیاز میکنند در حالی که برخی تا 80 و 90 سالگی صبر میکنند. اگرچه انتقال به خانه سالمندان کاملاً تجربه‌ای شخصی است، اما میانگین سن افرادی که در خانه سالمندان هستند 84 سال است. در بسیاری از خانه‌های سالمندان افرادی ساکن هستند که سن کمتری از این میانگین دارند. با این حال اغلب سالمندانی که در بازه سنی 75 الی 84 سال هستند به خانه سالمندان میروند.

سالمندان زیر 60 سال اغلب طبق قوانین و مقررات از اقامت در خانه سالمندان منع میشوند، اما در صورت اثبات ضرورت و ارائه مدارک مناسب امکان ثبت نام برای این افراد وجود دارد.

چه زمانی عزیزانمان را به خانه سالمندان ببریم؟

چه زمانی عزیزانمان را به خانه سالمندان ببریم

نکته‌ای که در ابتدا باید به آن اشاره کرد این است که هیچ سن مشخصی وجود ندارد که پس از آن فرد الزاماً باید به خانه سالمندان منتقل شود. نیاز به مراقبت دقیق و ناتوانی فرد سالمند برای تنها زندگی کردن از جمله عواملی است که تعیین میکنند فرد نیاز دارد به خانه سالمندان برود یا خیر. گرچه تمام افراد سالخورده به زندگی در خانه سالمندان نیاز ندارند، اما تحت شرایط خاصی رفتن به خانه سالمندان بهترین گزینه برای سالمندان و عزیزانشان است.

قرار دادن زودهنگام یکی از والدین یا پدربزرگ یا مادربزرگ در خانه سالمندان ممکن است در روابط شما تنش ایجاد کند یا باعث شود احساس استقلال و توانمندی فرد سالمند نسبت به آنچه که هست کمتر شود. از طرفی به تأخیر انداختن بیش از حد این تصمیم ممکن است منجر به ایجاد نگرانی‌هایی در سلامت و ایمنی سالمندان در کنار دیگر مشکلات او شود. هنگام تصمیم گیری درباره اینکه آیا زمان آن فرا رسیده است که عزیز سالمند خود را به خانه سالمندان منتقل کنید یا خیر چند نشانه وجود دارد که باید در نظر بگیرید.

سالمندانی که از بیماری‌های مختلف رنج می‌برند

اگر وضعیت سلامتی عزیز سالمند شما رو به وخامت است، این مسئله میتواند نشانه‌ای باشد که او دیگر نمیتواند به تنهایی یا حتی در منزل شما زندگی کند. بهتر است که چنین افرادی در مکانی زندگی کنند که پزشکان و پرستاران به راحتی از آنها مراقبت میکنند و در دسترس هستند.

  • بیماری‌های دژنراتیو: بیماری‌های مانند زوال عقل، آلزایمر و پارکینسون همگی در این دسته از بیماری‌ها قرار دارند. این به این معنی است که علائم بیماری به مرور زمان بدتر میشود.
  • حادثه‌هایی که سلامت فرد را به خطر می‌اندازند: اگر سالمند مورد نظر از یک حادثه جزئی یا جدی مانند زمین خوردن یا سکته رنج میبرد، ممکن است بیشتر وابسته شود و به مراقبت بیشتری در روز نیاز داشته باشد.
  • گیجی: مشکل در حافظه از رایج ترین مشکلاتی است که افراد سالخورده با آن درگیر هستند. مصرف برخی از داروها میتواند باعث افزایش احساس گیجی و سردرگمی در این افراد شود.

سالمندانی که داروهایشان را به موقع مصرف نمی‌کنند

سالمندانی که داروهایشان را به موقع مصرف نمی‌کنند

افراد سالمند باید داروهای مختلفی را مصرف کنند. از جمله این داروها میتوان به موارد ساده‌ای مانند ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی تا داروهای مهمتری برای درد مزمن یا بیماری‌های جدی اشاره کرد. همچنین مصرف داروهای خاصی برای کاهش درد مبتلایان به برخی از بیماری‌های لاعلاج لازم است.

مصرف داروها از موارد خط قرمز است. مصرف به موقع داروها مسئله‌ی مهم و جدی است. برخی از سالمندان از مصرف داروهای خود اجتناب میکنند، یا تصمیم میگیرند بدون اطلاع به عزیزانشان مصرف داروها را به طور کامل قطع کنند.

زندگی در خانه سالمندان باعث میشود که سالمند عزیز شما همواره کسی را داشته باشد تا از مصرف به موقع تمام داروهای او اطمینان حاصل کند. با وجود این نظارت میتوانید آرامش خیال داشته باشید که سالمند کاری برای به خطر انداختن وضعیت سلامتی خود انجام نخواهد داد.

سالمندان توانایی راه رفتن نداشته باشند

آیا راه رفتن بدون نیاز به کمک فرد دیگر برای عزیز سالخورده شما سخت تر شده است؟ انتقال آنها به خانه سالمندان تضمین میکند که هر زمان که به کمک نیاز داشته باشند کسی باشد که این نیاز را به درستی پاسخ دهد. به این ترتیب میتوانید اطمینان داشته باشید که او همیشه ایمن است. همچنین برخی از خانه‌های سالمندان به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا برای سالمندان تجربه زندگی روزمره در آنجا تا حد زیادی راحت‌تر باشد.

سالمندان توانایی لازم برای مراقبت شخصی (حمام کردن، دستشویی رفتن و …) را نداشته باشند

مراقبت شخصی سالمندان

بعضی از سالمندان نمی‌توانند به تنهایی حمام کنند، دستشویی بروند و برای انجام امور بهداشت شخصی به کمک نیاز داند. درصورتیکه سالمند پرستار نداشته باشد و یا فرزندان ایشان نتوانند از ایشان مراقبت کنند، لازم است سالمند به خانه سالمندان برود. پرستار سالمند در خانه سالمندان به صورت 24 ساعته ایشان را تحت نظر دارد و در انجام امور شخصی به ایشان کمک می‌کند.

سالمندانی که در خانه امنیت لازم را نداشته باشند

درصورتیکه سالمند در خانه تنها زندگی کند، خطرات زیادی ممکن است ایشان را تهدید کند. به طور مثال امکان زمین خوردن در افراد سالمند بالاست. افراد پیر به هنگام حمام کردن و یا بالا رفتن از پله‌ها نیاز به مراقبت و همراهی دارند.

شما باید فضای خانه را از نظر به هم ریختگی، فرش‌هایی که روی زمین میلغزند، سیم‌های برقی که ممکن است باعث برق گرفتگی شوند و دیگر خطراتی که میتوانند باعث زمین خوردن سالمند شوند بررسی کنید. اگر حین بالا رفتن از پله‌ها یا به طور کلی حرکت در منزل، اینطور به نظر میرسد که عزیز شما در خطر است، این‌ها همگی از موارد مهمی هستند که شما باید پیش از اینکه مشکلی رخ دهد برای آن چاره اندیشی کنید.

همچنین افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است فراموش کنند که شیر آب را باز و اجاق گاز را روشن گذاشته‌اند یا هنگام خروج از منزل راه برگشت به خانه را گم کنند. این افراد نیاز به مراقبت شبانه روزی داشته و بهتر است در مراکز خانه سالمندان از آن‌ها پرستاری شود.

سالمندانی که افسرده و منزوی باشند

به نحوه معاشرت عزیز سالمندتان توجه کنید. آیا روز به روز بیشتر منزوی میشود؟ با او صحبت کنید تا متوجه شوید علت فاصله گرفتن ناگهانی او چیست و ببینید آیا زمان آن رسیده که او را به خانه سالمندان ببرید.

همنشینی با دیگر افراد مسن در خانه‌های سالمندان احساس افسردگی سالمندان را بهبود بخشیده و ایشان را از انزوا خارج می‌کند.

فرزندان سالمند نتوانند از ایشان به صورت 24 ساعته مراقبت کنند

اگر مسئولیت مراقبت از یک سالمند بر عهده شما است و این امر بر سلامت جسمی یا روانی شما تأثیر میگذارد، بسیار مهم است که از کمک گرفتن خجالت نکشید. این به نفع عزیز شماست که افرادی متخصص و دلسوز از او مراقبت و نگهداری کنند.

سالمندانی که پرخاشگرند و رفتار طبیعی ندارند

اگر هنوز در تلاشید که تصمیم بگیرید چه زمانی برای فرستادن والد سالمندتان به خانه سالمندان مناسب است این مسئله نشانه‌ای مهم است که باید به آن دقت کنید. اگر والد شما هر زمان که احساس ناراحتی دارد به طرزی غیرعادی پرخاشگر و عصبانی میشود ممکن است از زوال عقل رنج ببرد و به مراقبت حرفه‌ای در خانه سالمندان نیاز داشته باشد.

سالمندان برای انجام کارهای خانه توانایی لازم را نداشته باشند

با گذشت زمان، انجام امور منزل مانند آشپزی، نظافت منزل و شستن لباس‌ها برای سالمندان سخت‌تر می‌شود. اگر سالمند از سلامت جسمی و روحی برخوردار است فرزندان می‌توانند از پرستار نیمه وقت یا تمام وقت برای انجام امور منزل کمک بگیرند.

درصورتی که سالمند به دلیل بیماری یا ضعف شدید جسمی قادر به انجام امور منزل و آشپزی نیست، ممکن است زمان مناسبی برای بردن او به خانه سالمندان باشد به خصوص اگر کسی نباشد که بتواند وظایف او را برایش انجام دهد. دانستن اینکه عزیز شما در خانه سالمندان زندگی میکند و به خوبی از او مراقبت میشود به شما آرامش خاطر میدهد.

حداقل سن برای پذیرش در خانه سالمندان

براساس آئین نامه رسمی سازمان بهزیستی کشور، سالمندان برای پذیرش در خانه‌های سالمندان دولتی و خصوصی باید حداقل 60 سال سن داشته باشند. اما بر اساس تبصره این آئین نامه، در برخی از مراکز مراقبت از سالمندان، پذیرش افرادی که دچار پیری زودرس هستند از 50 سال امکان پذیر است.

سؤالات پرتکرار

بیشتر مردم از چه سنی به خانه سالمندان میروند؟

تقریباً نیمی از کسانی که در خانه سالمندان زندگی میکنند سنشان 85 سال یا بیشتر است. تعداد نسبتاً کمی از ساکنان خانه سالمندان کمتر از 65 سال سن دارند.

سن سالمندی در زنان چه سنی است؟

در برخی از منابع سن سالمندی در زنان، 60 سالگی ذکر شده است.

سن سالمندی در مردان چه سنی است؟

سن سالمندی از 65 سالگی شروع میشود. در مردان سن سالمندی 70 سال به بالاتر است.

نگهداری از سالمند در خانه بهتر است یا در خانه سالمندان؟

این که سالمند نیاز به مراقبت ویژه در خانه سالمندان دارد یا خیر باید با توجه به شرایط فرد و فرزندان ایشان تعیین شود.

آیا در خانه سالمندان به خوبی از سالمند مراقبت می‌شود؟

بله. کادر درمانی و خدماتی خانه‌های سالمندان بسیار باتجربه بوده و برای مراقب از سالمندان به بهترین صورت ممکن آموزش دیده‌اند.

مطالب مرتبط

تماس با ما
×مشاوره در واتساپ