مراقبت از سالمند واکردار + نحوه استفاده از واکر و عصا

مراقبت از سالمند واکردار + نحوه استفاده از واکر و عصا

افراد پیر در دوران سالمندی توانایی لازم برای انجام امور شخصی خود را ندارند. اغلب سالمندان به دلیل ضعف و ناتوانی برای انجام اموری همچون پایین آمدن از تخت، راه رفتن و دستشویی رفتن دچار مشکل می‌شوند. یکی از راهکارهای مناسب برای این افراد استفاده از واکر و یا عصا می‌باشد. افراد پیر با استفاده از واکر و عصا می‌توانند تا حدی تعادل خود را حفظ کرده و راه بروند. در نظر داشته باشید سالمند واکردار هم نیاز به مراقبت دارد؛ چرا که ممکن است سالمند به هنگام راه رفتن با واکر تعادلش را از دست بدهد و زمین بخورد. همچنین برخی از سالمندان برای برداشتن واکر و استفاده از آن هم نیاز به کمک دارند. پرستار سالمند در خانه سالمندان نگار، به صورت 24 ساعته از سالمند واکردار مراقبت می‌کند و ایشان را تحت نظر دارد.

اهمیت مراقبت از سالمند واکردار


اهمیت مراقبت از سالمند واکردار

بسیاری از سالمندان برای راه رفتن و انجام امور شخصی به کمک نیاز دارند. به طور مثال، سالمندانی که دچار سکته مغزی ‌شده‌اند، سالمندان مبتلا به ام اس و سالمندان مبتلا به بیماری پارکینسون به هنگام راه رفتن تعادل ندارند و ممکن است زمین بخورند. معمولا پزشک سالمند به این افراد پیشنهاد می‌کند از واکر و یا عصا استفاده کنند. با این وجود، این افراد باز هم به مراقبت و پرستاری نیاز دارند. به طور مثال سالمندان مبتلا به بیماری ام اس، ممکن است به هنگام راه رفتن با واکر به طور ناگهانی دچار ضعف شوند و توانایی راه رفتن را نداشته باشند. همچنین ممکن است شخص به هنگام استفاده از واکر دچار سرگیجه شدید شود و تعادلش را از دست بدهد.

در خانه سالمندان نگار به منظور جلوگیری از بروز هرگونه اتفاق ناگوار همچون زمین خوردن سالمند، مراقبت‌های ویژه‌ای برای سالمندان واکردار در نظر گرفته می‌شود. پرستار سالمند به ایشان در هنگام پایین آمدن از تخت، دستشویی رفتن و برداشتن واکر کمک می‌کند. همچنین پرستار به صورت 24 ساعته سالمند را تحت نظر دارد و در صورت بروز هرگونه علائم غیرعادی، موارد لازم را به اطلاع پزشک می‌رساند. در نظر داشته باشید، در خانه سالمندان نگار به منظور جابجایی سالمندان عزیز بین طبقات از آسانسور استفاده می‌شود. بدین‌ترتیب سالمند برای بالا رفتن از پله‌‌ها مشکلی نخواهد داشت.

پرستار سالمند واکردار چه وظایفی دارد؟


پرستار سالمند واکردار چه وظایفی دارد؟

پرستار سالمند آموزش‌های لازم در خصوص استفاده از واکر را به سالمند ارائه می‌دهد. همچنین به هنگام راه رفتن و بالا رفتن سالمند از پله‌ها مراقبت‌های لازم را در نظر می‌گیرد.

به هنگام استفاده از واکر برای اولین بار

قیل از اینکه یک سالمند بخواهد از واکر برای اولین بار استفاده کند، واکر باید طوری تنظیم ارتفاع شود که متناسب با قد بیمار باشد. ناحیه تنظیم واکرها در انتهای آنها و در قسمت پایه قرار دارد (که در آنجا 4پایه وجود دارد که باید تنظیم شوند.). در قسمت زیر، چند مفهوم کلیدی آورده شده است که نشان می دهند آیا واکر مورد نظر مناسب سالمند می‌باشد یا خیر.

به هنگام استفاده از واکر برای اولین بار

نکاتی که باید به یاد داشته باشیم:

همانند تصویر زیر، زمانی که بیمار بازوانش را در کنار خود نگه می‌دارد، دستگیره های واکر باید کنار مچ دست فرد قرار گیرند.

به هنگام استفاده از واکر برای اولین بار

زمانی که بیمار دستگیره های واکر را می‌گیرد، آرنج فرد باید با زاویه 15 الی 30 درجه به بیرون خم شود.

15 الی 30 درجه به بیرون خم شود

به هنگام راه رفتن با واکر

هنگامی که فرد سالمند دارد یاد می‌گیرد که چگونه از واکر استفاده کند، پرستار باید هنگام حرکت بیمار، در طرف ضعیف تر بدن وی بایستد. قیل از اینکه بیمار شروع به راه رفتن با واکر کند، وی باید اطمینان حاصل کند که در حالت شروع صحیح ایستاده است و این حالتی است که در آن وسط پا باید با چرخ‌های پشتی واکر تنظیم باشد. همچنین، به بیمار باید تاکید شود که به هنگام استفاده از واکر، به رو به روی خود نگاه کند؛ چرا که نگاه کردن به پایین و خیره شدن به پاها، می‌تواند منجر به افتادن و نتیجتا آسیب دیدن شود.

چگونه با واکر راه برویم؟

چگونه با واکر راه برویم؟

  1. ابتدا بیمار واکر را بلند می‌کند و به جلو هل می‌دهد. به بیمار تاکید داشته باشید که بعد از حرکت دادن واکر و قبل از ادامه دادن مسیر راه رفتن ، هر 4 پایه واکر باید با زمین تماش داشته باشند.
  2. بیمار سپس باید قسمت ضعیف بدنش را به جلو هول دهد.
  3. وزن را باید توسط دست ها به دستگیره های واکر منتقل کرد.
  4. بیمار سپس باید قسمت قوی تر بدنش را به جلو هول دهد.
  5. تمام مراحل بالا را به ترتیب تکرارکنید.

نحوه نشستن روی صندلی به همراه واکر

سالمند باید تا زمانی که صندلی را با پاهای خود حس نکرده است، با واکر به سمت صندلی پیش برود. سپس بیمار به آرامی پای ضعیفش را به جلو دراز می‌کند و همرمان پای قوی اش را خم می‌کند و در همین حین دست هایش باید روی دستگیره های صندلی قرار بگیرند. هنگامی که بیمار مطمئن شد دست‌هایش به خوبی روی دستگیره های صندلی قرار گرفته اند، به خم کردن پای قوی تر خود ادامه خواهد داد تا زمانی که روی صندلی بنشیند.

نحوه بلند شدن از صندلی به همراه واکر

در ابتدا، سالمند وقتی همچنان روی صندلی نشسته است باید واکر را کاملا رو به روی خود قرار دهد. سپس، همچنان که روی صندلی نشسته است، به جلو خم می‌شود، درحالیکه پای ضعیف را به آرامی به بیرون دراز می‌کند و همچنان دست ها باید روی دستگیره های صندلی قرار داشته باشند. بعد از آن، بیمار باید با فشار دست و با کمک پای قوی تر سعی بر بلند شدن از جای خود کند. زمانی که ایستاد، محکم باید دستگیره‌های واکر را دوباره بگیرد و شروع به راه رفتن با واکر کند.

بالا و پایین رفتن از پله ها به کمک واکر

به منظور حفظ سلامت و ایمنی سالمندان، به آنها  توصیه نمی‌شود تا از واکر برای بالا و پایین رفتن از پله ها استفاده کنند؛ بلکه برای انجام این کار باید از وسیله کمکی دیگری مانند عصا استفاده کنند.

وظایف پرستار سالمند نیازمند به عصا چیست؟


وظایف پرستار سالمند نیازمند به عصا چیست

قیل از اینکه سالمندان بخواهند از عصا استفاده کنند، عصای مربوطه باید متناسب با قد بیمار، تنظیم ارتفاع شود؛ که البته بیشتر این عصا ها در قسمت پایین خود دارای آیتم تنظیم ارتفاع می‌باشند. در قسمت زیر نیز یک سری مفاهیم کلیدی برای پرستار سالمند به منظور مطمئن شدن از اینکه آیا عصا، مناسب سالمند مربوطه است یا خیر، آورده شده است.

وظایف پرستار سالمند نیازمند به عصا چیست

نکات اصلی جهت یادآوری:

  • بالای عصا ، طبق تصویر زیر، باید نزدیک تروکانتر ( سر استخوان ران ) باشد و یا زمانی که بیمار دستان و بازوانش را در کنار بدن خود نگاه می‌دارد، قسمت بالایی عصا باید چسبیده به مچ دست قرار بگیرد.

وظایف پرستار سالمند نیازمند به عصا چیست

  • وقتی هم که عصا را در دست گرفته اید، آرنج باید با زاویه 15 الی 30 درجه خم شده باشد.

وظایف پرستار سالمند نیازمند به عصا چیست

به هنگام راه رفتن با عصا

هنگامی که فرد سالمند دارد یاد می‌گیرد که چگونه از عصا استفاده کند، پرستار باید هنگام حرکت بیمار، در طرف ضعیف تر بدن وی بایستد. وقتی که سالمند آماده حرکت با عصا شد، باید انتهای عصا را طبق تصویر زیر، حدود 10 سانتی متر (4 اینچ) با فاصله از پا قرار دهد.

به هنگام راه رفتن با عصا

به هنگام راه رفتن با عصا، سالمند باید عصا را با سمت قوی تر خود نگه دارد. سپس باید عصا و طرف ضعیف تر خود را همزمان باهم به جلو حرکت دهد؛ و پس از این، سمت قوی تر بدنش را حرکت دهد.

بالا و پایین رفتن از پله ها با عصا

پرستار سالمند به هنگام بالا رفتن و پایین آمدن از پله ها با استفاده از عصا باید موارد زیر را در نظر داشته باشد:

  • بالا رفتن از پله ها: بیمار سالمند ابتدا باید پای سالم خود را تکان داده و روی پله اول بگذارد و سپس پای آسیب دیده و عصا را روی همان پله می‌گذارد.
  • پایین آمدن از پله ها: ابتدا باید عصا را روی اولین پله گذاشته و بعد ، پای آسیب دیده را کنار عصا بگذارد و نهایتا، پای سالم را نیز به پایین حرکت داده و کنار این دو بگذارد.

نشستن روی صندلی و بلند شدن از آن به همراه عصا

نشستن روی صندلی: سالمند باید به سمت صندلی تا جایی حرکت کند که صندلی را با پشت پاهای خود لمس کند. بیمار سپس عصا را به طرفی از صندلی تکیه می‌دهد. بعد از آن نیز، هر دو دست خود را روی دستگیره های صندلی گذاشته و وزن خود را نیز روی دست ها می‌اندازد تا اینکه پای سالم را خم کرده و در حالیکه پای آسیب دیده به آرامی رو به جلو دراز است، روی صندلی می‌نشیند.

به هنگام راه رفتن با عصا

بلند شدن از صندلی: بیمار، عصا را در سمت قوی خود نگاه داشته و در همین حال، پای ضعیف خود را به ارامی به بیرون دراز می‌کند. سپس به جلو خم شده و فشاری جهت برخاستن به دستگیره عصا و متعاقبا دستگیره صندلی، وارد آورده و نهایتا وزن خود را روی پای قوی تر می‌اندارد و از جای خود بلند می‌شود.

به هنگام راه رفتن با عصا

 مراقبت‌ از سالمندان واکردار و سالمندان نیازمند به عصا در خانه سالمندان


سالمندان ناتوان برای راه رفتن و انجام امور روزانه به واکر یا عصا نیاز دارند. مراکز خانه سالمندان به منظور جلوگیری از زمین خوردن سالمندانی که با چنین مشکلاتی روبرو هستند، موارد زیر را در نظر می‌گیرند:

  • در خانه سالمندان طبق دستور پزشک سالمند، برای سالمندان ناتوان مبتلا به ام اس و یا پارکینسون واکر و یا عصا تهیه می‌شود.
  • قبل از استفاده از واکر، پرستار سالمند واکر را بررسی می‌کند تا مشکلی نداشته باشد.
  • پرستار سالمند به هنگام استفاده از واکر و عصا ایشان را همراهی می‌کند.
  • مراکز خانه سالمندان به منظور جابجایی سالمندان عزیز بین طبقات از آسانسور استفاده می‌کنند.
  • نحوه چیدمان وسایل و مبلمان در خانه سالمندان به گونه‌ای است که سالمند اذیت نشود.

سوالات متداول


وظایف پرستار سالمند واکردار چیست؟

با توجه به اینکه سالمندانی که از واکر استفاده می‌کنند ممکن است تعادلشان را از دست بدهند و زمین بخورند، پرستار سالمند موظف است به هنگام را ه رفتن، نشستن و بلند شدن ایشان را تحت نظر داشته باشد و به ایشان کمک کند.

آیا سالمندان در خانه سالمندان به واکر نیاز دارند؟

سالمندانی که توانایی لازم برای حرکت کردن را ندارند(مثل سالمندان مبتلا به ام اس و یا پارکینسون)، باید به هنگام راه رفتن و انجام امور روزانه به منظور حفظ تعادل از واکر استفاده کنند.

معایب استفاده از واکر برای سالمند چیست؟

معایب احتمالی استفاده از واکر عبارتند از :

  1. استفاده از آنها ممکن است سخت باشد.
  2. اگر سالمند ، مشکل حرکتی اش خفیف باشد ، استفاده از آن ممکن است کارآمد نباشد.
  3. نگهداری آن ها جاگیر است و نقل و انتقال آن نیز نسبت به عصا ، دشوار تر می‌باشد.

کدامیک برای سالمند مناسب تر است؟ واکر یا عصا؟

عصاها عموما برای آسیب هایی که یک طرف از بدن را درگیر می‌کند، مثلا اگر بیمار مشکل سیاتیک در پایش دارد – مناسب تر هستند؛ در حالی که، واکرها برای درد هایی که در دو طرف بدن رخ می‌دهند – مثلا اگر بیمار ضعف در هر دو پایش دارد – مناسب هستند.

مطالب مرتبط

تماس با ما
×مشاوره در واتساپ