نگهداری و پرستاری از سالمند نابینا و کم بینا در خانه سالمندان

نگهداری و مراقبت از سالمند نابینا و کم بینا در خانه سالمندان

هنگامی که سالمندان شروع به از دست دادن بینایی خود می کنند، اغلب به حمایت و کمک مراقبین برای کمک به آنها برای کنترل اختلال بینایی نیاز دارند. برای کمک به سالمندان کم بینا یا نابینا لازم است تا سالمندان مبتلا به این اختلال را بشناسید و بدانید به چه مراقبت‌هایی نیاز دارند.

در خانه سالمندان، بهیار سالمند به طور منظم با سالمندان مبتلا به اختلال بینایی کار می کنند. کمک به سالمندان دارای نقص بینایی، احتمال آسیب دیدگی سالمندان کم بینایی را کاهش می دهد و زندگی روزمره را برای آنها آسان تر می کند.

اهمیت مراقبت از سالمندان نابینا در خانه سالمندان


اهمیت مراقبت از سالمندان نابینا در خانه سالمنداناختلال بینایی در سالمندان می تواند فعالیت های روزمره آنها را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهد و منجر به وابستگی آنها شود و همچنین ناتوانی جسمی، احتمال زمین خوردن، افسردگی و انزوای اجتماعی در نتیجه این اختلالات وجود دارد. باید بدانید که بینایی در شناخت و پردازش اطلاعات محیطی نیز بسیار مهم است.

هدف مرکز مراقبت طولانی مدت این است که مکانی امن برای ساکنین خود فراهم کند. به منظور به حداقل رساندن خطرات، کمک به افراد دارای نقص بینایی می تواند به طور چشمگیری خطراتی را که ممکن است منجر به افتادن سالمندان و سایر مشکلات شود، کاهش دهد.

سالمند نابینا در خانه سالمندان به چه مراقبت‌هایی نیاز دارد؟


سالمند نابینا در خانه سالمندان به چه مراقبت‌هایی نیاز دارد؟پیشگیری از زمین خوردن و اختلال بینایی در سالمندان

کمک به سالمندان برای جلوگیری از زمین خوردن، همیشه بخش بزرگ مراقبت از سالمندان است. اما زمانی که یک سالمند اختلال بینایی دارد یا نابینا است، احتمال زمین خوردن بسیار بیشتر می شود. پزشک سالمندان کم بینا باید مراقب باشند تا احتمال لیز خوردن، زمین خوردن و افتادن در اتاق را کاهش دهند.

اگر سالمندان بینایی نسبی داشته باشند، اقداماتی می شود انجام داد که بیمار بتواند محیط اطراف خود را راحت تر ببیند و اجتناب از مناطق پرخطر اجتناب کند. در خانه سالمندان، چراغ‌ها ی اطراف خانه با وسایل و لامپ‌های با ولتاژ بالاتر جایگزین می‌شوند تا فضا روشن‌ تر گردد. علاوه بر این، چراغ‌های جدیدی نیز در مناطق تاریک یا نقاطی که افراد مسن در معرض خطر افتادن یا آسیب هستند، مانند پله‌ها، نصب می‌شوند و همچنین با چسباندن نوار رنگی روشن در امتداد لبه هر پله، می توان پله ها را راحت تر دید.

حذف احتمالات زمین خوردن و لیز خوردن نیز ضروری می باشد. این یعنی رفع بهم ریختگی، دور نگه داشتن سیم ها از سر راه، برداشتن فرش هایی که ممکن است دلیل به زمین خوردن باشند و قرار دادن پوشش غیر لغزنده ای برای کف کاشی ها می باشد. علاوه بر این، افراد مسن باید ترغیب شوند که کفش هایی با کف لاستیکی و چسبندگی قوی بپوشند.

کمک‌ ها و اقداماتی برای سالمندان با بینایی کم

متأسفانه، از دست دادن بینایی می تواند انجام فعالیت های مورد علاقه و زندگی روزمره را بسیار دشوارتر کند. مراقب می تواند به سالمندان کمک کند تا با کم شدن بینایی خود در زندگی روزمره کنار بیایند.

یکی از ساده ‌ترین راه‌ ها برای انجام این کار، کمک به سالمندان در یادگیری روش های کمکی احتمالی به بینایی است. پرستار می‌تواند محصولاتی، مانند کتاب‌هایی با چاپ بزرگ یا تلویزیون‌های صفحه بزرگ با تصاویر با کنتراست بالا، را در اختیار بیماران قرار دهد که کنترل کاهش بینایی را آسان ‌تر کنند.

محیط خانه سالمندان نیز به گونه ای سازماندهی شده است که برای سالمندان نابینا به راحتی می توان اجسام را با کمک حافظه یا لمس پیدا کرد. در برخی موارد – مثلا یک کشو – بهتر است وسایل را مرتب کنید تا بتوانند به راحتی چیزها را با لمس انتخاب کنند.

مراقبت از سالمندان نابینا

مراقب در انجام کارهای روزمره به سالمندان کم بینا کمک می کند. اختلال بینایی سالمندان ممکن است از آنها را انجام فعالیت های مختلف باز دارد.

خانه سالمندان مناسب برای سالمندان نابینا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟


خانه سالمندان مناسب برای سالمندان نابینا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟صلاحیت کارکنان

مهم ترین جنبه بی خطر و راحت کردن یک محیط زندگی برای سالمندان نابینا و کم بینا در مورد مرکزی با کارکنان بسیار آموزش دیده است که نیازهای افراد نابینا و کم بینا را درک می کند. کارکنان پرستاری از نابینایان به صبر و حوصله زیادی نیاز دارند و باید مهارت های ارتباطی مناسبی داشته باشند تا در پیدا کردن مسیر به سمت مقصد مفید باشند. پرستاران نیز باید علائم پیشرفت بیماری هایی مانند دژنراسیون ماکولا، گلوکوم، رتینوپاتی دیابتی و سایر موارد رایج مرتبط با بینایی سالمندان را متوجه شوند تا بتوانند نیازهای متغیر بیمار را بهتر برآورده کنند.

فضاهای امن و در دسترس

ایمنی برای همه در اولویت است، اما برای کسانی که دارای اختلالات بینایی هستند، فضاهای امن برای زندگی و رفت و آمد حتی مهمتر از موارد دیگر است. برای افرادی که ممکن است تحرک محدودی داشته باشند، زندگی اجتماعی کمکی طراحی شده است و با طبقاتی که به صورت آزاد طراحی شده اند و به راحتی می شود در آنها راه رفت، می باشند. کارکنان نیز، در صورت نیاز، برای ارائه کمک در دسترس هستند.

فضاهای اجتماعی

افراد مبتلا به اختلالات بینایی گاهی مستعد منزوی شدن و تنهایی هستند. رویدادهای اجتماعی برنامه ریزی شده می توانند به این افراد اعتماد به نفس بیشتری بدهد و به از بین بردن تنهایی کمک کند.

خصوصیات و امکانات ساختاری مناسب نابینایان

خصوصیات و امکانات ساختاری مناسب نابینایانحداقل شرایط لازم برای آسایش بیماران نابینا و کم بینا عبارتند از:

  • سالن‌ ها و اتاق‌ هایی که به ‌راحتی می ‌توان به آن‌ها رفت و آمد کرد و شلوغ نیستند.
  • بخش هایی با دیوارهای کاملاً متضاد و فرش با نور کم برای نیازهای سالمندان کم بینا
  • دستورالعمل ها و علائمی در راهروها و اتاق ها با چاپ بزرگ به خط بریل
  • دستگاه ‌ها و ابزارهای کمکی مانند ساعت‌های دیجیتال بزرگ و تلفن‌ های دکمه‌ ای بزرگ دارای خط بریل در اتاق‌ها و مکان‌های همگانی.
  • تعداد زیادی کتاب صوتی، کتاب‌های چاپی خط درشت و افرادی که خط بریل را بخوانند.
  • ناهار خوری و فضاهای مشترک به گونه ای تنظیم شده باشد که برای نابینایان مناسب بوده و خدمات لازم در دسترس باشد.

روشنایی و کاهش نور آزار دهنده

روشنایی و کاهش نور آزار دهندهلامپ ها و روشنایی بیشتر در سرتاسر خانه سالمندان به آنها کمک می کند تا بتوانند از بینایی کم خود به طور موثر استفاده کنند. پله ها به خصوص پله های بالایی و پایینی باید روشن باشند. همچنین چراغ های شب در مکان های کلیدی، مفید خواهند بود.

کاهش تابش آزار دهند نیز مهم می باشد. بدین منظور نصب پرده ها یا سایه بان ها بر روی پنجره ها در اتاق ها مفید خواهد بود.

خدمات توانبخشی مرتبط با بینایی و آموزش بینایی


کمک به سالمندان به منظور توانبخشی مرتبط با بینایی ممکن است یکی از بهترین راه‌ ها برای ارائه کمک عملی به منظور مراقبت باشد. خدمات توانبخشی شامل تطابق زندگی، آموزش مسیر یابی و حرکت (از جمله استفاده از عصا برای حرکت در مکان های عمومی)، آموزش بینایی و استفاده از وسایل کمکی می باشد.

چون برخی از افراد کم بینایی همچنان بینایی قابل استفاده خود را دارند، بنابراین کار با یک متخصص توانبخشی بینایی برای یادگیری بهترین شکل استفاده از بینایی که دارند مفید خواهد بود. مثلا اگر فرد مسن مبتلا به دژنراسیون ماکولا باشد و بینایی خود را در مرکز چشم از دست داده باشد، متخصص توانبخشی بینایی نحوه استفاده بهینه از دید محیطی باقی مانده را آموزش می دهد.

وظایف پرستار سالمند نابینا در خانه سالمندان کدامند؟


وظایف پرستار سالمند نابینا در خانه سالمندان کدامند؟پرستار خانه سالمندان مبتلا به اختلال بینایی کمک می کند تا بی خطر و راحت زندگی کنند.

خود مراقبتی

افرادی که دچار اختلال بینایی هستند ممکن است انجام برخی از فعالیت های روزمره زندگی مانند دوش گرفتن و نظافت به تنهایی برایشان مشکل باشد. کارکنان آموزش دیده برای کمک به بیماران و کاهش استرس ناشی از زندگی با اختلال بینایی در مرکز می باشند. سالمندان در انجام وظایفی مانند موارد زیر به کمک دسترسی خواهند داشت:

  • پیراستگی
  • استحمام
  • استفاده از سرویس بهداشتی
  • مصرف دارو
  • تحرک

کمک به سالمند نابینا یا کم بینا به هنگام غذا خوردن

پرستار سالمند نابینا آموزش‌های لازم در خصوص غذا خوردن را به ایشان ارائه می‌دهد و به هنگام غذا خوردن ایشان را همراهی می‌کند. در خانه سالمندان، سالمند نابینا استفاده از وسایل موجود روی میز غذاخوری را برحسب صفحه ساعت آموزش دیده و طبق آن عمل می‌کند. به عنوان مثال به ایشان گفته می‌شود لیوان آب در وضعیت 4 قرار دارد. همچنین پرستار به سالمند نابینا کمک می‌کند تا با ارزیابی موقعیت خود به هنگام نشستن روی صندلی از بروز سقوط و زمین خوردن سالمند نابینا جلوگیری کند.

فعالیت جسمی

فعال ماندن از نظر بدنی برای بسیاری از افرادی که بینایی خود را از دست داده اند می تواند دشوار باشد. سالمند نابینا علاوه بر داشتن مکان‌های امن برای پیاده‌ روی و ورزش، به یک پرستار نیاز دارند تا هنگام پیاده‌ روی و انجام فعالیت‌ های فیزیکی آنها را همراهی کند.

در نظر گرفتن تمهیدات لازم در اتاق و محل خواب سالمند نابینا

میز کنار تخت سالمند نابینا یا کم بینا مجهز به زنگ می‌باشد و آموزش‌های لازم به ایشان توسط پرستار داده می‌شود تا به هنگام نیاز از آن استفاده کند. همچنین پرستار وسایل مورد نیاز ایشان را در محل‌های ثابت و مشخصی قرار می‌دهد تا به هنگام نیاز دچار سردرگمی نشود.

پرسش و پاسخ


پرستار چگونه باید در راه رفتن به بیمار نابینا کمک کند؟

در یک قدمی و جلوتر از او قرار بگیرید، به طوری که شانه او دقیقا پشت سر شما باشد. با سرعت مناسب راه بروید و زمانی که به درها، فضاهای باریک یا پله ها نزدیک می شوید به او بگویید که به بالا یا پایین برود.

چگونه می توانم از یک فرد نابینا به عنوان پرستار مراقبت کنم؟

  1. خودتان را معرفی کنید و از شخص بپرسید که آیا به کمک نیاز دارد یا خیر.
  2. در صورت درخواست کردن کمک کنید.
  3. به خواسته های فرد نابینا احترام بگذارید.

مطالب مرتبط

تماس با ما
×مشاوره در واتساپ